ДОГЛЯД

Як доглядати за вашим прекрасним килимом Pupcha Kylym 

Усі наші килими ручної роботи мають довгий строк служби, а килими у техніці handknotted (із дотриманням правил догляду) прослужать декілька поколінь.

Прибирання пилососом і ворс

Цілком нормально, коли ворс вашого нового килима спочатку втрачає надлишок волокон. Пух на поверхні вашого килима (у невеликій кількості) не має викликати занепокоєння, це природній результат стиснення пряжі під час виготовлення килима вручну. Прибирання пилососом час від часу допоможе зменшити зайвий пух, і ворс з часом повинен повністю осісти. Якщо ваш пилосос має змінні налаштування потужності, виберіть найнижче налаштування, використовуйте лише режим всмоктування та уникайте використання насадки із жорсткою щіткою, оскільки це може призвести до пошкодження.

Нитка з пряжі

Час від часу маленький пучок пряжі може відділитися від основи килима та зʼявитись на поверхні. Не хвилюйтеся, це не є ознакою пошкодження вашого килима, і його можна вирішити, просто обрізавши нитку гострими ножицями до рівної висоти ворсу килима. Не тягніть за ослаблені нитки, оскільки це може спонукати до розв’язування вузлика.

Робота з розливами та плямами

Якщо ви пролили щось на свій килим, золоте правило — діяти швидко. Чим довше пляма знаходиться на килимку, тим важче її видалити. Спочатку не дайте їй висохнути. Одразу промокніть будь-яку пролиту рідину чистою сухою тканиною або кухонним паперовим рушником, не розтираючи. Продовжуйте промокати, доки на тканині більше ну буде вологих слідів.

Якщо потрібно вивести пляму, ніколи не використовуйте відбілювач. На наших вовняних килимах із ворсом завжди використовуйте професійний засіб для чищення килимів, безпечний для вовни. На сьогодні найкраще зарекомендували себе спреї для чистки килимів та меблів. Бажано спочатку випробувати засіб для чищення на непомітній ділянці килима. Використовуйте свіжу чисту тканину та нанесіть на пляму достатню кількість засобу. Будьте обережні, щоб не змочити килимок, і обережно працюйте з зовнішньої сторони плями всередину. Не терти.

Делікатне очищення вовняних і килимів із бамбуковго шовку

Бамбуковий шовк — прекрасний матеріал із блискучим покриттям, тому, звісно, важливо бути обережним під час чищення. Якщо на вашому вовняному та шовковому килимі є пляма, ніколи не використовуйте хімічний засіб для чищення, оскільки це пошкодить колір і матеріал. Просто використовуйте прохолодну мильну воду, приготовану із розведеного розчину мила з нейтральним Ph, наприклад рідини для ручного прання шовкової або вовняної білизни. Нанесіть достатньо, щоб покрити пляму, використовуючи м’яку чисту тканину. Потім обережно промокніть надлишки рідини сухим чистим рушником або кухонним паперовим рушником.У разі стійких плям або якщо ви хочете повністю очистити, ми рекомендуємо професійне чищення килимів.

Стійкість кольору

Ми вибираємо лише найкращі барвники, а всі наші килимки перевіряються на стійкість кольору. Під час професійного очищення кольори можуть незначно змінитися не більше ніж на 5%.Жоден барвник не є повністю стійким до вицвітання на сонці. Якщо ваш килим залишити під яскравим сонячним світлом протягом тривалого часу, він з часом вицвіте природним чином. Обертання килима може пом’якшити цей ефект, гарантуючи рівномірне вицвітання.

Тепла підлога

Якщо у вас вдома є підігрів підлоги, ми радимо підкласти під килим якісну підкладку. Підігрів підлоги може пошкодити ваш килим, тому не відмовляйтесь від додаткового шару захисту.

Секрети щоденного догляду

  • час від часу пилососьте килим
  • використовуйте костери під ніжки меблів, щоб уникнути вм'ятин
  • постеліть під килим неслизьку підкладку
  • час від часу повертайте килим для рівномірного зношування
  • захищайте килим від сильних прямих сонячних променів

Це все, що потрібно, просто дотримуйтесь цих порад, і ваш килим буде виглядати якнайкраще протягом багатьох років.